Du er her

Squat rack & squat stativ

Squat racks og squat stativer er et must i alle fitnesscentre da squat øvelser er den absolut bedste form for bentræning. Ønsker man en et større og mere stabilt stativ har vi også Half racks. 

Alle vores squat racks er lavet af 70x70mm rør, hvilket sikre den høje kvalitet, som er essentiel når man træner med tungere løft. Se også vores udvalg af vægtstænger og skiver som passer perfekt til alle squat racks og half racks stativer.

Det anbefales at bruge et squat rack når man laver squats, da det i den grad er med til at øge sikkerheden og forebygge skader. Alle squat racks og half racks kan også bruges til bænkpres. Du har også mulighed for specialfremstillede racks som passer til dine behov.

Vælg et squat stativ eller squat rack alt efter formålet med træningen… læs mere.

 

Dansk

Hvad er et squat rack

Squat racks er et stativ som hjælper dig under din squat øvelser. Squat racken gør at din vægtstang er i en passende højde når du starter din øvelse. Samtidig giver den også en sikkerhed hvis nu stangen er for tung og du falder sammen, så vil grebene på stativet tage stangen så du ikke får den ned over dig, og på den måde bliver udsat for unødvendige skader.

Det skal lige nævnes at et squat rack og squat stativ er det samme. Der er findes dog flere forskellige typer af squat racks og det der oftest omtales squat stativ er lidt anderledes end det typiske squat rack som er et stort sammenhænge stativ hvor de to stænger på hver side er forbundet. 

Den anden type som er “squat stativet” er ikke sat sammen som et sammenhængende stativ, det fungere derimod som to separate stativer som bruges sammen. Så i hver sin side har man en fod, som hver især har en stang hvor der er monteret et greb så vægtstangen ligger sikkert. 

Fordelen ved et to-delt squat rack er at bredden ikke er bestemt, så du kan selv vælge hvor langt der skal være imellem de to stænger. Samtidig kan du også meget nemt rykke rundt på squat stativet.

Hvem bruger squat stativer

Et squat stativ er for alle dem der ønsker en seriøs og effektiv bentræning. Rigtig mange eksperter mener at squats er den absolut bedste form for bentræning. Så hvis du er seriøs omkring din træning og ønsker det bedste til alle muskelgrupper, så skal du anskaffe dig et squat stativ til dit fitnesscenter, så du sikre dig den bedst mulige bentræning. 

Special designede squat racks

Har vi ikke lige det squat stativ du står og mangler skal du ikke bekymre dig, vi laver nemlig også speciallavet racks og stativer, som passer til det behov du har. Det er muligt at vælge farver, størrelser, og få lavet special designs, så stativet passer perfekt ind i indretningen i dit fitnesscenter - Kontakt os for at hører mere om dine muligheder.

Ønsker du et stativ der kan klare mange flere øvelser og giver flere muligheder så se også vores multistation eller forhør dig om muligheden for større special designede stativer.

Half rack det sikre valg

Ligesom et squat rack er half rack også ideel til squat øvelser samt bænkpres. Men et half rack er noget større end squat rack som er det mindste stativ. Men selvom det er større fylder det stadig ikke særlig meget, så det er stadig en løsning der passer perfekt ind i mindre fitnesscentre eller hvis du ønsker at have flere af de samme stativer på et sted, uden de optager alt pladsen i rummet.

Da half racks er et større stativ, kan det også klare en højere vægt, og de fleste half racks kan tage mellem 400 - 600 kg. Half racks er meget stabile, dette skyldes den lidt større konstruktion med en såkaldt bagvæg samt en generel højere vægt og større fødder.

Reseller

Follow us

Store Information